Mijn kleindochter heeft, tijdens het bekijken ervan, de inhoud van de map Afbeeldingen weggegooid. Per ongeluk. Maar wel weg! Is daar nog iets aan te doen?
Wim S.

Onder redactie van John Vanderaart en HCC!vraagbaak

Vraag 20128 afbeelding 1 2

EaseUS Data Recovery Wizard Free laat je alvast 2 GB aan gratis gegevens herstellen.

Begin maar eens met de Prullenbak die, als het goed is, op het Bureaublad staat. In die Prullenbak staan de bestanden die onlangs zijn weggegooid vanuit de Windows Verkenner. Wacht daar niet al te lang mee, want de Prullenbak ‘loopt door’. Dat wil zeggen: als de Prullenbak vol raakt, dan worden de ‘oudste’ bestanden weggegooid en daarmee (semi-)definitief verwijderd. Zie je de prullenbak niet? Druk dan op WINKEY + E en gebruik het trefwoord Prullenbak in de adresregel van de Windows Verkenner.

Als je die afbeeldingen niet kunt vinden, dan is het tijd voor zwaarder geschut. Dat zwaardere geschut luistert naar de naam EaseUS Data Recovery Wizard Free en is hier te vinden: https://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm
Met behulp van deze eenvoudig te bedienen tooling kun je gratis (!) 2 GB aan gegevens herstellen (afbeelding). Dat zou genoeg moeten zijn, toch?