Denon lanceerde in november 2021 zijn eerste Noise Cancelling in-ear oordopjes en Denon wireless in-ear oordopjes. Lees hier de review van de Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes.

Denon staat bekend om zijn goede audioproducten en onlangs introduceerde dit Japanse audiomerk zijn eerste Denon true wireless in-ear oordopjes, wat betekent dat deze oordopjes volledig draadloos zijn. Hier lees je de review van de draadloze Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes, oftewel ruisonderdrukkende oordopjes.

Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes
De Denon ruisonderdrukkende oordopjes komen in de kleuren wit en zwart. Beide draadloze oordoppen hebben een steeltje, net zoals bijvoorbeeld de AirPods. Het zijn kleine oordopjes die dan ook maar 5 gram per stuk wegen. De oplaadcase weegt iets meer dan 40 gram. De Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes (Denon AH-C830NCW) zitten goed in de oren. Persoonlijk heb ik altijd Apple AirPods gehad, omdat oordoppen met (verwisselbare) tips erop nooit goed in mijn oren blijven zitten. Dit is echter in dit geval niet van toepassing. Ondanks de tips blijven deze goed in mijn oren zitten.
De Denon Noise Cancelling oordopjes hebben een adviesprijs van € 159,-. Deze draadloze, ruis onderdrukkende oordoppen zijn dan niet de goedkoopste variant op de markt, maar ze beschikken dan ook over vele handige functies voor optimaal geluid om zowel te horen, als om gehoord te worden.

Active Noise Cancelling
De oordopjes verbind je eenvoudig met je apparaat door op je smartphone te kiezen voor Instellingen, vervolgens Bluetooth te selecteren en daarna AH-C830NCW. Doordat de oordopjes beschikken over Active Noise Cancelling (ANC) met dubbele microfoons in elke oordop, is de kwaliteit van het geluid optimaal en ben je goed te verstaan wanneer je belt via de oordopjes. Op het moment dat je de oordoppen in je oren doet, merk je al direct dat omgevingsgeluid verminderd wordt.
Als je bijvoorbeeld op een fiets zit, kun je eenvoudig de functies ruisonderdrukking en mix van omgevingsgeluiden omschakelen dankzij de transparantiemodus. Hiervoor hoef je enkel op de aanraaksensor op de linker oordop te tikken. De oordopjes staan standaard ingesteld op de ANC-modus. Wanneer je op de aanraaksensor klikt, gaat het over in de functie mix van omgevingsgeluiden. Als je er nog een keer op klikt, gaan de functies uit en als je daarna weer de sensor aanraakt, speelt de volgorde zich weer opnieuw af.
Wanneer je op de aanraaksensor van de rechter oordop klikt, kun je muziek afspelen, pauzeren en vooruit- of terugspoelen. Dit voorkomt dat je tijdens het fietsen je telefoon erbij moet pakken. Als je een inkomend telefoontje krijgt, kun je deze opnemen door simpelweg twee keer achter elkaar op de aanraaksensor van de rechter oordop te tikken.

Batterijduur en opladen
Deze oordopjes kunnen op volle batterij bijna vijf uur mee met ANC ingeschakeld en zes uur wanneer ANC is uitgeschakeld. Wanneer de oordopjes bijna leeg zijn, krijg je hier een melding van.
Net zoals bij bijvoorbeeld de Apple AirPods laad je deze Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes op door ze in de oplaadcase te stoppen en het klepje dicht te doen. Het duurt ongeveer twee uur voordat de oordopjes van helemaal leeg naar 100 procent zijn opgeladen. Je kunt de oordopjes in totaal drie keer helemaal opladen binnen 24 uur. Daarna is de oplaadcase leeg en moet ook deze opgeladen worden. Dit kan via de meegeleverde usb-lader en alle andere usb-kabels of via een usb-poort van een computer.

De Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes zijn zweet- en spatwaterresistent wat het ideaal maakt om deze te gebruiken tijdens het sporten.

Product: Denon Noise Cancelling in-ear oordopjes

Adviesprijs: € 159,-

Pluspunten:
+ zweet- en spatwaterresistent
+ prima ANC-functie
+ door middel van de aanraaksensoren is je telefoon vrijwel niet nodig

Minpunten:
- duur ten opzichte van concurrentie

4 sterren