Het is zover: na vier jaar wachten heeft Sony weer een nieuwe hybride systeemcamera uitgebracht: de A7 IV.

 Aad Munsterman, Tijn Beuken en Rob Coenraads


1. ILCE 7M4K SEL2870 front 2Waar de meeste systeemcamera’s gericht zijn op één kant van het vak, is een hybride camera gemaakt voor de foto- én de videograaf.
De Sony A7 IV heeft een 33MP full frame Exmor R CMOS-sensor (37% meer pixels dan zijn voorganger). Deze zorgt voor haarscherpe kwaliteit in elke foto. Ook is de A7 IV uitgerust met zeer snelle realtime tracking en eye-autofocus met maar liefst 759 fasedetectie AF-punten. Dat maakt deze camera bijzonder geschikt voor sport- en portretfotografie. De A7 IV is stof- en spatwaterbestendig, waardoor jij in alle weersomstandigheden het perfecte plaatje kan schieten! 
Zoals andere modellen heeft de A7 IV een paar voorgeprogrammeerde Sony Picture Profiles, waaronder S-LOG2, Cine1, Cine2 en S-Cinetone. Deze geven je meer vrijheid voor het aanpassen van het licht in de nabewerking of leveren jou een mooie vooringestelde Sony Cinematic-look. De A7 IV is echter geen instapmodel. Het bedienen ervan vergt enige basiskennis, zeker als je het maximale uit de mogelijkheden wil halen.


Product
: SONY A7 IV Hybride Systeemcamera

4 sterren

 

Prijs: € 2.799,- (alleen de body) /  € 2.999,- (met standaard FE 28-70mm f/3.5-5.6 lens

Pluspunten
* full-hd 120fps & 4K 60fps opnamekwaliteit
* te gebruiken als webcam, wifi en bluetooth
* scherpe foto’s zelfs in donkere situaties
* plek voor 2 geheugenkaarten

Minpunten: 
* flink aan de prijs
* lens niet standaard meegeleverd
* geen ingebouwde flitsfunctie
* extra Sony-accu erg duur